Бурцева, Д.О. and Шаторна, В.Ф. and Колосова, І.І. and Ляшенко, В.П. (2019) Особливості змін рівня кортикостерону в сироватці крові щурів за умов тривалого закислення та дистиляції раціону. Матеріали науково- практичної конференції з міжнародною участю «Бабенківські читання». p. 30.
| ![[img]](http://repo.dma.dp.ua/style/images/fileicons/text.png) | Text Особливості змін рівня кортикостерону в сироватці крові щурів-30.pdf Download (205kB) | 
Abstract
Рівень кортикостерону в сироватці крові – один із основних маркерів запуску адаптаційних реакцій організму у відповідь на дію факторів зовнішнього середовища для забезпечення сталості внутрішнього середовища організму. Харчовий раціон є одним із факторів, який здатен впливати на зміну гомеостазу внаслідок зсуву кислотно-лужного балансу в той чи інший бік. Це залежить від співвідношення, наявності чи відсутності макро- і мікроелементів у вигляді електролітних домішок у складі продуктів харчування та питної води. В результаті тривалої дії цих компонентів на організм відбувається залучення гіпоталамо-гіпофізарнонаднирникової системи у формування нового гомеостатичного стану, що відображається зміною концентрації гормонів наднирників у крові.
| Item Type: | Article | 
|---|---|
| Additional Information: | доповідь на конференції | 
| Subjects: | Medical Biology | 
| Divisions: | Departments > Department of Medical Biology, Botany and Pharmacognosy | 
| Depositing User: | Анастасия Жигар | 
| Date Deposited: | 03 Dec 2020 14:46 | 
| Last Modified: | 03 Dec 2020 14:46 | 
| URI: | http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/6050 | 
Actions (login required)
|  | View Item | 
 
        

