Саідахмедова, З.О. and Слободнюк, Р.Є. and Клебанський, Є.О. (2018) Дослідження вмісту аскорбінової кислоти в природних об’єктах рослинного походження. Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Наукова весна». Том 10 : Екологічні проблеми регіону (12-13 квітня 2018 р.). pp. 121-122.
|
Text
Том 10-p121-122.pdf Download (717kB) | Preview |
Abstract
Нами досліджувалась массова частка вмісту вітаміну С в продуктах рослинного походження та в фармацевтичних препаратах різних виробників. Вміст аскорбінової кислоти визначали за ГОСТ 24556-89. Всі досліджені фармацевтичні препарати повністю відповідали вмісту аскорбінової кислоти. Дослідження довели, що сучасні продукти харчування не містять ту кількість аскорбінової кислоти, що зазначена в довідниковій літературі. Це пояснюється впливом антропогенного фактору, забрудненням ґрунтів та водоймищ промисловими викидами, застосування сучасних аграрних прийомів вирощування рослин, умовами зберігання, транспортування та реалізації продукції рослинного походження.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | аскорбінова кислота, продукти рослинного походження, фармацевтичні препарати аскорбінової кислоти |
Subjects: | Health and environment |
Divisions: | Departments > Department of General and Clinical Pharmacy |
Depositing User: | Елена Шрамко |
Date Deposited: | 03 Dec 2018 11:46 |
Last Modified: | 03 Dec 2018 11:46 |
URI: | http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/3621 |
Actions (login required)
View Item |