Визначення окислювальних поліфенолів у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського

Залигіна, Є.В. and Подплетня, О.А. and Соколова, К.В. (2018) Визначення окислювальних поліфенолів у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського. Фітотерапія. Часопис, 2. pp. 56-57. ISSN 2522-9680

[img] Text
ВИЗНАЧЕННЯ ОКИСЛЮВАЛЬНИХ.docx

Download (35kB)

Abstract

Актуальність. Таніни виявляють високу антиоксидантну активність, мають бактерицидну, фунгіцидну дію, інгібують розвиток нематод. Нині ведеться активний пошук нових джерел протимікробних сполук рослинного походження, зокрема окислювальних поліфенолів для фармацевтичної промисловості. Нашу увагу привернули густі екстракти з незрілих плодів горіха волоського, які виявляють протимікробну, гастропротекторну та протизапальну активністьМета роботи визначити кількісний склад окислювальних поліфенолів у густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського.Матеріали та методи. Екстракт густий водний (ЕГВ) та екстракти густі водно-спиртові з концентрацією екстрагенту – спирту етилового 30%, 70% та 96% були одержані на базі НФаУ під керівництвом професора В.А. Георгіянц, шляхом комплексної переробки незрілих плодів молочно-воскової стиглості горіха волоського (Júglans régia L.). Для визначення вмісту окислювальних поліфенолів у досліджуваних екстрактах було використано метод перманганатометрії.Результати. Нами було виявлено, що вміст окислювальних поліфенолів у відсотках для водного екстракту склав 5,44%, а для водно-спиртових (30%, 70%, 96%) - 3,28%, 3,50%, 3,12% відповідно.Висновки. Методом перманганатометрії було визначено вміст окислювальних поліфенолів у складі всіх досліджуваних густих екстрактах з незрілих плодів горіха волоського. Найбільшу кількість окислювальних поліфенолів вмішує водний екстракт (5,44%), найменшу - водно-спиртовий 96% (3,12%). Кількість поліфенольних сполук у водно-спиртових 30%, 70%, 96% екстрактах не має достовірних відзнак та відповідно складає 3,28%, 3,50%, 3,12%.Topicality. Tannins show high antioxidant activity, have bactericidal, fungicidal action, inhibit the development of nematodes. An active search for new sources of plant-derived antimicrobial compounds, in particular oxidative polyphenols for the pharmaceutical industry, is currently underway. Our attention was attracted by thick extracts from unripe walnut fruit, which show antimicrobial, gastroprotective and anti-inflammatory activity. Aim. The aim of this work is to determine the quantitative composition of oxidative polyphenols in thick extracts from immature walnut fruit. Materials and methods. Aqueous extract thick (£ rg) and the extracts thick aqueous alcohol at a concentration of extractant - ethyl alcohol 30%, 70% and 96% were obtained based on NUPh under Professor V. Georgiyants, by complex processing of immature fruits of the milk-waxy ripeness of walnut (Júglans régia L.). To determine the content of the oxidative polyphenols in the extracts studied, the permanganatometry method was used. Results. We have found that the content of polyphenol oxidizing percentage for the aqueous extract was 5.44%, and for water-alcohol (30%, 70%, 96%) - 3.28%, 3.50%, 3.12% respectively . Conclusions. By the method of permanganatometry, the content of oxidizing polyphenols in the composition of all the studied thick extracts from immature walnut fruit was determined. The greatest number of oxidative polyphenols contains water extract (5.44%), the lowest - water-alcohol 96% (3.12%). The number of polyphenol compounds in water-alcoholic 30%, 70%, 96% extracts has no significant differences and is 3.28%, 3.50%, 3.12%.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: екстракти густі водно-спиртові з незрілих плодів горіха волоського, окислювальні поліфеноли, метод перманганатометрії, біологічно активні речовини,dense extract hydro-alcoholic from unripe fruits of walnut, oxidative polyphenols permanganometry method of biologically active substances.
Subjects: Pharmacology
Clinical Pharmacology
Divisions: Departments > Department of General and Clinical Pharmacy
Depositing User: Оксана Мажуга
Date Deposited: 26 Nov 2019 11:49
Last Modified: 26 Nov 2019 11:49
URI: http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/4592

Actions (login required)

View Item View Item