Визначення факторів ризику розвитку харчової алергії у дітей з хронічною Helicobacterpylori-асоційованою інфекцією

Абатуров, О.Є. and Ликова, А.Е. (2019) Визначення факторів ризику розвитку харчової алергії у дітей з хронічною Helicobacterpylori-асоційованою інфекцією. Сучасні питання алергології : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, (м. Дніпро, 2-3 квітня 2019 р.). p. 2.

[img]
Preview
Text
Tezi-Dnipro-redaktsiya-29_03_Р. 2.pdf

Download (483kB) | Preview
Official URL: https://armed.org.ua/wp-content/uploads/2019/04/Te...

Abstract

Проблема профілактики харчової алергії носить глобальний характер, а ступінь приросту рівня захворюваності дозволяє розглядати його як епідемію алергічної патології [Захарова И.Н., Бережная И.В., 2018]. Досягнення клінічної та експериментальної медицини свідчать про те, що в індукції харчової алергії у дітей приймають участь безліч факторів, у тому числі і хронічна Helicobacterpylori-асоційована інфекція [Zheng Feei Ma et al., 2016; Roxas J.L., Viswanathan V.K., 2018]. Однак рівень її впливу на розвиток харчової алергії у дітей вивчений недостатньо. Мета дослідження: виявити інформативно значущі медико-біологічні та соціальногігієнічні фактори ризику розвитку харчової алергії у дітей з хронічною Helicobacterpyloriасоційованою інфекцією. Матеріали та методи: групу спостереження склали 76 дітей віком від 7 до 17 років з хронічною Helicobacterpylori-асоційованою інфекцією, які знаходилися на обстеженні та лікуванні в гастроентерологічному відділенні КЗ «Дніпропетровська МКЛ № 1» ДОР».

Item Type: Article
Subjects: Pediatrics
Allergology
Divisions: Departments > Department of Pediatrics 1 and medical genetics (formerly - Faculty Pediatrics and Medical Genetics)
Depositing User: Елена Шрамко
Date Deposited: 05 Mar 2020 13:07
Last Modified: 05 Mar 2020 13:07
URI: http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/5085

Actions (login required)

View Item View Item