Особливості змін рівня кортикостерону в сироватці крові щурів за умов тривалого закислення та дистиляції раціону

Бурцева, Д.О. and Шаторна, В.Ф. and Колосова, І.І. and Ляшенко, В.П. (2019) Особливості змін рівня кортикостерону в сироватці крові щурів за умов тривалого закислення та дистиляції раціону. Матеріали науково- практичної конференції з міжнародною участю «Бабенківські читання». p. 30.

[img] Text
Особливості змін рівня кортикостерону в сироватці крові щурів-30.pdf

Download (205kB)

Abstract

Рівень кортикостерону в сироватці крові – один із основних маркерів запуску адаптаційних реакцій організму у відповідь на дію факторів зовнішнього середовища для забезпечення сталості внутрішнього середовища організму. Харчовий раціон є одним із факторів, який здатен впливати на зміну гомеостазу внаслідок зсуву кислотно-лужного балансу в той чи інший бік. Це залежить від співвідношення, наявності чи відсутності макро- і мікроелементів у вигляді електролітних домішок у складі продуктів харчування та питної води. В результаті тривалої дії цих компонентів на організм відбувається залучення гіпоталамо-гіпофізарнонаднирникової системи у формування нового гомеостатичного стану, що відображається зміною концентрації гормонів наднирників у крові.

Item Type: Article
Additional Information: доповідь на конференції
Subjects: Medical Biology
Divisions: Departments > Department of Medical Biology, Botany and Pharmacognosy
Depositing User: Анастасия Жигар
Date Deposited: 03 Dec 2020 14:46
Last Modified: 03 Dec 2020 14:46
URI: http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/6050

Actions (login required)

View Item View Item