Білоконь, О.О. (2024) Фактори ризику та прогнозування тяжкого перебігу коронавірусної хвороби (COVID-19) на госпітальному етапі у пацієнтів похилого та старечого віку. ["eprint_fieldopt_thesis_type_engd" not defined] thesis, Дніпровський державний медичний університет.
Text
ДИСЕРТАЦІЯ_Білоконь ОО.pdf Download (4MB) |
Abstract
Дисертацію присвячено визначенню факторів ризику та ранньому прогнозуванню тяжкого перебігу коронавірусної хвороби – 19 на етапі госпіталізації у пацієнтів похилого та старечого віку. Для реалізації мети дисертаційного дослідження було залучено 320 пацієнтів на етапі госпіталізації (48,8 % жінок і 51,2 % чоловіків, віком від 45 до 90 років, середній – 60,3 ± 13,6 років), серед яких у 270 (84,4 %) хворих наслідком коронавірусної хвороби-19 було одужання та виписка зі стаціонару, а 50 (15,6 %) хворих померли внаслідок захворювання. Основною групою дослідження були пацієнти похилого і старечого віку (60 − 90 років) – 180 (56,3 %), групою порівняння – пацієнти середнього віку (45 − 59 років) – 140 (43,7 %). Імуноферментне дослідження для визначення рівнів ІЛ-6 та ІЛ-10 у плазмі крові було проведене у 77 госпіталізованих пацієнтів, контрольну групу склали 17 відносно здорових донорів, статистично подібних за віком і статтю (p>0,05). Обстеження проводилось на наступний день після госпіталізації хворих, в середньому – на 9,2±3,5 добу від появи перших симптомів захворювання.
Item Type: | Thesis (["eprint_fieldopt_thesis_type_engd" not defined]) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | коронавірусна хвороба – 19, COVID-19, цитокіни, інтерлейкін-6, інтерлейкін-10, клінічні характеристики, лабораторні характеристики, летальність, вікові особливості, похилий вік, старечий вік, фактори ризику, коморбідність, мікрофлора мокротиння, прогнозування. |
Subjects: | Infectious diseases |
Divisions: | Departments > Department of Infectious Diseases |
Depositing User: | Анастасия Жигар |
Date Deposited: | 16 May 2024 10:47 |
Last Modified: | 16 May 2024 10:47 |
URI: | http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/8924 |
Actions (login required)
View Item |