Вплив з'єднань йоду на біологічні властивості мікроорганізмів, продукуючих водень пероксид : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. мед. наук / С.І. Вальчук. - Харків, 2004. - 22 с.

Вальчук, С.І. (2004) Вплив з'єднань йоду на біологічні властивості мікроорганізмів, продукуючих водень пероксид : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. мед. наук / С.І. Вальчук. - Харків, 2004. - 22 с. ["eprint_fieldopt_thesis_type_phd" not defined] thesis, Ін-т мікробіології та імунології ім. І.І.Мечникова.

[img] Text
aref Valchuk.doc

Download (67kB)

Abstract

Встановлено стимулюючий вплив KJ, доданого в живильне середовище, на антагоністичну активність аерококів, що продукують водень пероксид. За аналогією з механізмами використання аніонів на тканинному та клітинному рівні макроорганізму доведено, що аерококи володіють KJ-пероксидазною активністю і використовуючи продукований водень пероксид окислюють KJ до стану гіпойодиду, який проявляє значно більшу бактерицидну дію, ніж нативний водень пероксид. Виявлено, що за умов гіперкапничної гіпоксії введення білим мишам лізату аерококів на 40 % збільшувало тривалість їх життя в порівнянні з контрольною групою; у разі експериментальної стафілококової інфекції комплекс аерококів з калієм йодидом сприяв більш швидкому загоєнню ран в порівнянні з контролем. Визначено умови йодування органічних молекул за допомогою продуцентів водню пероксиду та неорганічних сполук йоду.

Item Type: Thesis (["eprint_fieldopt_thesis_type_phd" not defined])
Subjects: Microbiology, Virology and Immunology
Divisions: Departments > Department of Microbiology, virology, immunology and epidemiology
Depositing User: Анастасия Жигар
Date Deposited: 04 Sep 2014 08:51
Last Modified: 07 Oct 2015 12:47
URI: http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/148

Actions (login required)

View Item View Item