Залигіна, Є.В. and Подплетня, О.А. and Соколова, К.В. (2018) Дослідження поліфенольних сполук у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського. Український біофармацевтичний журнал, 2. pp. 70-73. ISSN 2519-8750
|
Text
UBFZh2-18 (3).pdf Download (574kB) | Preview |
Abstract
Актуальність. Фенольні сполуки – найбільш поширений клас біологічно активних речовин рослинного походження, які мають низьку токсичність, позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі людини, підвищуючи його резистентність. До полімерних фенольних сполук належать дубильні речовини (таніни), лігніни, меланіни, гумінові кислоти. В організмі людини і тварин ароматичні кільця не синтезуються, а надходять разом з рослинною їжею та включаються до складу багатьох життєво необхідних фенольних сполук – адреналіну, тироксину, серотоніну та ін. Більшість фармакологічних ефектів поліфенолів зв’язують з їх високою антиоксидантною активністю. Нині ведеться активний пошук нових джерел антиоксидантів рослинного походження, зокрема поліфенолів для фармацевтичної промисловості. Нашу увагу привернули густі екстракти із незрілих плодів горіха волоського, які виявляють антимікробну, гастропротекторну та протизапальну активність.
Item Type: | Article |
---|---|
Additional Information: | https://doi.org/10.24959/ubphj.18.171 |
Uncontrolled Keywords: | екстракти густі водно-спиртові з незрілих плодів горіха волоського; поліфенольні сполуки; біологічно активні речовини; абсорбційна спектрофотометрія. |
Subjects: | Pharmacology Clinical Pharmacology |
Divisions: | Departments > Department of General and Clinical Pharmacy |
Depositing User: | Оксана Мажуга |
Date Deposited: | 26 Nov 2019 14:04 |
Last Modified: | 29 Nov 2019 11:09 |
URI: | http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/4596 |
Actions (login required)
View Item |