Дослідження поліфенольних сполук у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського

Залигіна, Є.В. and Подплетня, О.А. and Соколова, К.В. (2018) Дослідження поліфенольних сполук у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського. Український біофармацевтичний журнал, 2. pp. 70-73. ISSN 2519-8750

[img]
Preview
Text
UBFZh2-18 (3).pdf

Download (574kB) | Preview

Abstract

Актуальність. Фенольні сполуки – найбільш поширений клас біологічно активних речовин рослинного походження, які мають низьку токсичність, позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі людини, підвищуючи його резистентність. До полімерних фенольних сполук належать дубильні речовини (таніни), лігніни, меланіни, гумінові кислоти. В організмі людини і тварин ароматичні кільця не синтезуються, а надходять разом з рослинною їжею та включаються до складу багатьох життєво необхідних фенольних сполук – адреналіну, тироксину, серотоніну та ін. Більшість фармакологічних ефектів поліфенолів зв’язують з їх високою антиоксидантною активністю. Нині ведеться активний пошук нових джерел антиоксидантів рослинного походження, зокрема поліфенолів для фармацевтичної промисловості. Нашу увагу привернули густі екстракти із незрілих плодів горіха волоського, які виявляють антимікробну, гастропротекторну та протизапальну активність.

Item Type: Article
Additional Information: https://doi.org/10.24959/ubphj.18.171
Uncontrolled Keywords: екстракти густі водно-спиртові з незрілих плодів горіха волоського; поліфенольні сполуки; біологічно активні речовини; абсорбційна спектрофотометрія.
Subjects: Pharmacology
Clinical Pharmacology
Divisions: Departments > Department of General and Clinical Pharmacy
Depositing User: Оксана Мажуга
Date Deposited: 26 Nov 2019 14:04
Last Modified: 29 Nov 2019 11:09
URI: http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/4596

Actions (login required)

View Item View Item