Степанов, Ю.М. and Косинська, С.В. (2020) Особливості вмісту вільних жирних кислот сироватки крові у хворих на автоімунні захворювання печінки. Гастроентерологія = Gastroenterology : тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «VІІI наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології» (26–27 листопада 2020 року), Т. 54 (№ 4). pp. 126-127. ISSN 2308-2097 (print), 2518-7880 (online)
Text
MVZ_Gastro-4_(tom54)_2020-126-127.pdf Download (94kB) |
Abstract
Мета. Оцінити вміст вільних жирних кислот (ВЖК) сироватки крові у хворих на автоімунні захворювання печінки для виявлення їх ролі у патогенезі захворювань. Матеріали та методи. Обстежені 20 хворих на патологію печінки, із них 7 — хворі на автоімунний гепатит (АІГ), 3 — на АІГ з наслідком у цироз, 1 — на over-lap АІГ + первинний біліарний холангіт (ПБХ), 2 — на ПБХ, 7 — на стеатогепатит із позитивними маркерами ANA > 1 : 100. Середній вік хворих — (38,95 ± 2,46) року, за статтю: 19 жінок та 1 чоловік. У всіх хворих, крім стандартних клінічних і лабораторно-інструментальних даних, визначений вміст ВЖК у сироватці крові. Визначення ВЖК у сироватці ...
Item Type: | Article |
---|---|
Additional Information: | Тези науково-практичної конференції з міжнародною участю «VІІI наукова сесія Інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній та клінічній гастроентерології» (26–27 листопада 2020 року) DOI: https://doi.org/10.22141/2308-2097.54.4.2020.216717 |
Subjects: | Gastroenterology Hepatology |
Divisions: | Faculty of Postgraduate Education > Department of Gastroenterology and therapy FPE |
Depositing User: | Елена Шрамко |
Date Deposited: | 24 May 2021 10:57 |
Last Modified: | 24 May 2021 10:57 |
URI: | http://repo.dma.dp.ua/id/eprint/6559 |
Actions (login required)
View Item |